Forum: web design, programare, domenii, hosting, SEO, blogging, freelancingTutoriale: Wordpress, Photoshop, vBulletin, MyBB, programare, baze de dateArticole freelancing, bani pe net, publicitate, web design, servicii webVinde / cumpara domenii, situri, ofera jobs, reclameForum: web design, programare, domenii, hosting, SEO, blogging, freelancingRegulament forumContact
WeBB Skin va ofera suport si tutoriale in toate domenile de internet.

Transforma Windows XP SP2 in XP SP3 fara upgrade

Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos  Mesaj

[Pagina 1 din 1]

1
Transforma Windows XP SP2 in XP SP3 fara upgrade la data de Sam Dec 10, 2011 10:29 am

avatar

Andrei
Administrator
Administrator

Transforma Windows XP SP2 in XP SP3 fara upgrade

Dupa cum proabil stiati deja (sau nu stiati), Microsoft a oprit suportul pentru Windows XP SP2 in luna iulie a acestui an (2010). Asta inseamna ca pentru orice problema de securitate, vulnerabilitate si etc. se mai descopera la sistemele de operare Windows, dintre versiunile de XP numai SP3-ul mai primeste patch-uri pentru acestea, ceea ce face ca SP2-ul (si versiunile anterioare) sa fie oarecum (mai) riscante. Una dintre posibilitati ar fi sa upgradati la Windows XP SP3. Insa, chiar daca este cea mai recomandata de majoritatea IT-istilor si, bineinteles, de catre Microsoft, aceasta nu este o solutie potrivita pentru toti userii XP. Si asta pentru ca, asa cum am patit-o si noi, XP Service Pack 3 a dat rateuri grave pe PC-urile multor utilizatori, castigandu-si in acest fel reputatia de SP instabil.

Asadar, daca inca mai folositi un sistem de operare XP SP2 si nu doriti sa upgradati la SP3 (o solutie extrem de simpla ar fi upgrade-ul la Windows 7 Very Happy) din cauza experientelor nu tocmai placute pe care le-ati avut cu acesta, puteti rezolva problema suportului pentru securitate convingand SP2-ul sa creada ca de fapt este SP3 (astfel, sistemul de operare va ramane in continuare XP SP2, insa va fi identificat ca fiind XP SP3) cu ajutorul unui mic hack de registri.

Cum putem transforma XP SP2 in XP SP3 cu ajutorul registrilor de sistem

deschideti Registry Editor (deschideti Run, tastati regedit si dati Enter) si navigati catre key-ul HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlWindows
in panoul din dreapta dati click-dreapta pe intrarea (DWORD) CSDVersion si selectati Modify din meniul afisat
apoi editati valoarea hexazecimala (hexadecimal) – si nu cea zecimala (!) - a intrarii din 200 in 300 si dati click pe OKinchideti regedit si dati restart la PC pentru ca modificarile sa aiba efect.

Nota: Microsoftul nu recomanda aceasta metoda (evident). Deoarece este vorba de o modificare de registrii, faceti un back-up al acestora inainte sa urmati pasii de mai sus pentru a evita eventualele consecinte neplacute.

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum